Jeg har vært i Roma! Gud, så herlig og for en fantastisk by! Jeg elsker å reise og jeg elsker å utforske, og det er jo allerede et ordtak som sier «When in Rome..», så jeg tok det på ordet og prøvde å finne frem til det ekte Roma så godt jeg bare kunne.

Vivaldi i Roma

%d0%bd%d1%8245Først og fremst så kan jeg jo ikke akkurat dra noe sted uten å få med meg noe musikalsk, og denne gangen tenkte jeg det var greit å gå for noe klassisk siden dette tross alt er Roma. Før jeg dro hadde jeg hørt mye bra om klassiske kirkekonserter, og etter å ha undersøkt litt valgte jeg å gå for Vivaldis Four Seasons, utført ved Ponte Sant’Angelo kirken som ligger rett med elven Tiber, mot Castello St. Angelo. Dette var en stor opplevelse, selv for meg som ikke har alt for mye erfaring med klassisk musikk. Absolutt noe å få med seg dersom man er i Roma!

Små gater, store opplevelser

Roma er jo ikke bare musikk, men det er jo også et mekka for oss moteinteresserte, og jeg kan vel ikke akkurat nekte for at jeg brukte mye tid på å finne frem til spesielle og eklektiske moteforretninger i Romas snirklete og små gater. Som vanlig tok det litt tid å finne frem til de skjulte skattene, men jeg klarte da å rote frem litt i alle fall. En av de absolutte favorittene ble butikken Elvis Lives i Trastevere, men jeg koste meg også utrolig med å bare vandre rundt og titte inn i tilfeldige butikker rundt omkring. Av områdene i byen var det Spagna, Monti og Campo de Fiori jeg syns hadde mest å by på når det kommer til det litt mer spesielle. Her fant jeg en rekke mindre butikker, både nytt og brukt og jeg kom hjem med bagasjen full av nye plagg som jeg er sikker på at ingen andre har. Jeg kjøpte også en ny håndlaget veske i farget lær, og jeg tror nok kanskje at jeg har funnet «the one», jeg vurderer faktisk å gifte meg med denne vesken.

Uten mat og drikke…

%d0%bd%d1%8246Jeg har også et mål om å prøve så mye som mulig ulik mat når jeg er ute og reiser, og det er jo ikke akkurat en ubehagelig jobb når man er i Roma! Når man tenker på Italia er det gjerne to matretter som skiller seg ut, nemlig pizza og pasta. Jeg valgte å prøve to ulike typer pizza; den klassiske romanske pizzaen som er mye tynnere og sprøere enn den man får i Napoli, og den typiske hvite pizzaen som nesten minner om foccacia. Nå er jeg allerede utrolig glad i pizza, og jeg ble ikke skuffet i Roma heller! Den tynne og sprø pizzaen med spekeskinke og mozzarella var helt himmelsk, og den hvite og enkle pizzaen var det perfekte mellommåltidet mellom shoppingstoppene. Når det kommer til pasta valgte jeg å gå for carbonaraen, som er den tradisjonelle pastavarianten i Roma. Hvis du er vant til carbonara fra en Toropose, så er det nok en viss sjanse for at du blir litt overrasket i Roma. Store biter av pancetta og rikelig med ekte parmesan gjør dette til en tilnærmet religiøs opplevelse, og jeg kommer nok aldri til å bestille carbonara her hjemme igjen. Jeg fikk dog lurt meg til en kjapp oppskrift, så jeg satser på å prøve mine kunster på kjøkkenet. I tillegg til all denne deilige maten nøt jeg også helt fantastisk italiensk rødvin til hvert måltid, og det er noe helt spesielt med den fyldige og dekadente smaken som bare gjorde denne Romaturen helt perfekt!

Share