Du husker kanskje at jeg sa at du muligens vil stusse på noen av musikkvalgene mine? Vel, jeg er en stor tilhenger av å ikke dømme noen for det de velger å høre på, og når det kommer til musikk er det viktigste faktisk at man klarer å nyte musikken. Så du finner ingen Bieber-bashing her hos meg.

In an Mmmbop they’re gone

%d0%bd%d1%8243Når det kommer til musikk som er litt utenom det vanlige, så hørere jeg på litt forskjellig. En av mine store favoritter er faktisk Hanson. Ja, de som sang Mmmbop i 1997. Og nei, det høres ikke fortsatt slik ut. Hanson har valgt å gå en litt uortodoks vei i musikkindustrien, og brøt med sitt gamle plateselskap da de ikke lengre fikk lov til å følge sin egne musikalske vei. Etter dette startet de sitt eget plateselskap, 3 Car Garage, og gir nå ut sin egen musikk via dette selskapet. Selv om du kanskje ikke har hørt så mye fra Hanson de siste årene så betyr ikke det at de har forsvunnet fra jordens overflate. Albumet Shout It Out ble utgitt i 2010, mens Anthem kom i 2013 og begge havnet innenfor topp 40 på Billboardlisten, og helt i toppen på Independent Billboard. Jeg anbefaler å sjekke ut Thinking ‘Bout Somethin’ og Give a Little fra Shout It Out, mens fra Anthem anbefaler jeg Lost Without You og Tragic Symphony.

Til Mars og tilbake

%d0%bd%d1%8244En annen av mine favoritter har også røtter på nittitallet, det er kanskje noen som husker serien Angela? Hjerteknuseren i denne serien ble spilt av Jared Leto, og selv om han ikke akkurat har forsvunnet fra foran kameraet så har han tatt et stort steg inn i musikkens verden. Sammen med sin bror og en kompis spiller og synger han i det alternative rockebandet 30 Seconds to Mars. Deres første album ble utgitt i 2002, og siden har det kommet enda tre studioalbum. Gruppa er politisk og samfunnsmessig engasjerte, og det gjenspeiles også i tekstene, men uten at det tar all oppmerksomhet fra det musikalske uttrykket. Personlig syns jeg gruppas absolutte topp kom med albumet Beautiful Lie, hvor tittelsangen er en utrolig sterk sang som nok kan snakke til de aller fleste om man bare tenker litt igjennom teksten.

Svensk?

Den siste artisten jeg tenker å nevne er svensken Andreas Johnson, som jeg falt helt for da han kom med singelen Glorious i 1999. Siden den gang har han endret stil litt, men han har en utrolig flott stemme og musikken hans er lett å ha som bakgrunn til nesten hva som helst. Singelen Lovelight fra 2012 er også et godt eksempel på hans fengende og relativt enkle stil. I tillegg har han en stemme som minner meg om en litt yngre Bono, og det er for meg enda et pluss.

Share